Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Rólunk

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Archívum

Naptár

2020 október
k
s
c
p
s
v
h
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events
- - -

Szünidei barangolás Erdélyben

    A Zsigmond Király Általános Iskola Ifjúsági Szervezetével június végén, a Rákóczi Szövetség támogatásával, egy hatnapos történelmi túrát tettünk Erdélybe.

    Az utazásunkon tanulóink és szüleik, volt diákjaink, pedagógusaink, valamint nyugdíjas kollégák vettek részt.

    A kirándulásunk célja az volt, hogy a korábbi évek túráinak hagyományait követve, a történelmi Magyarországtól 100 éve elcsatolt Erdély épített és szellemi örökségével, természeti kincseivel tovább ismerkedjünk. A tervezett napi programjainkat az esős időjárás ellenére is sikerült teljesen megvalósítanunk.

    A Nyerges-tetőn, a segesvári csatamezőn és Fehéregyházán az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztünk. Híres történelmi városok – Kolozsvár, Segesvár Kézdivásárhely és Marosvásárhely – nevezetességeivel ismerkedtünk. Feljutottunk a Madarasi-Hargitára, bebarangoltuk a Szent Anna-tó és a Mohos-tőzegláp vidékét és ellátogattunk a híres Torjai-büdösbarlanghoz. Alsócsernátonban a Haszmann Pál Néprajzi Múzeum, valamint Énlaka épített öröksége méltóságteljes képet nyújtott az elmúlt évszázadok népi hagyatékáról. Korondon és Kőrispatakon pedig az élő erdélyi népművészet világába nyertünk betekintést.

    Rövid fotószünetet tartottunk a Bözödújfalusi-víztározónál, az elárasztott falunál. Csomakőrösön, Kőrösi Csoma Sándor szülőhelyén megálltunk a világhírű utazó emlékszobránál.

    Zabolán felkerestük a moldvai csángó múzeumot, Zágonban pedig a Mikes Kelemen emlékházat. Ellátogattunk Dálnokra, Dózsa György szülőfalujába, Eresztevényben rövid megemlékezést tartottunk Gábor Áron sírjánál. Kirándulást tettünk a gyimesi csángókhoz, az „ezeréves határhoz”, Gyimesbükkre. Csíkszeredában sorra vettük a város nevezetességeit, s ez alkalommal is betértünk Csíksomlyón, Erdély leghíresebb búcsújáróhelyén a ferences kegytemplomba.

    Erdélyi barangolásunkról felejthetetlen élményekkel tértünk haza, s már tervezzük a következő határon túli kirándulásunkat.

Ezúton is köszönjük a programunk megvalósulásában a Rákóczi Szövetség támogatását

     

Baloghné Kanyó Mária
szervezeti vezető, Rákóczi Szövetség