Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Rólunk

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Archívum

Naptár

2020 október
k
s
c
p
s
v
h
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events
- - -

Történelmi és irodalmi séta Budapesten, a Fiumei úti sírkertben

Történelmi és irodalmi séta Budapesten,a Fiumei úti sírkertben

      Október 3-án, a délutáni órákban iskolánk társadalomtudományi munkaközösségének tagjaival és a felsőbb évfolyamok érdeklődő tanulóival közösen egy rendhagyó történelem- és irodalomórán vettünk részt Budapesten, a Fiumei úti temetőben. A kulturális programunkat

a Rákóczi Szövetség támogatásával, a Rákóczi-emlékév és az október

6-i nemzeti gyásznap alkalmából szerveztük a sírkertbe, ahol számos kiemelkedő magyar személyiség végső nyughelye található.

     Az arborétumnak is beillő temető hatalmas parkjában felkerestük a 170 évvel ezelőtt mártírhalált halt első magyar miniszterelnök, gróf Batthyány Lajos mauzóleumát és a kivégzett honvédtábornokok – Damjanich János, Lázár Vilmos és Schweidel József – özvegyeinek sírjait. Ellátogattunk többek közt a 19-20. századi nagy politikusaink – Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Antall József – sírépítményeihez is, majd a Kegyeleti Múzeumban két időszaki kiállítás dokumentumaiba nyerhettünk bepillantást.

Történelmi kirándulásunkat a Parlament előtt, a Kossuth téren folytattuk. Megtekintettük II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem lovasszobrát, majd felkerestük az 1848-49-es szabadságharc utáni megtorlások helyén felállított emlékművet, a Batthyány-örökmécsest.

    A kultúrtörténeti délutánon méltó módon emlékeztünk meg a magyar történelem nagy korszakairól, hőseiről és a szabadság eszményéért életüket áldozó mártírokról.

Ezúton is köszönjük a Rákóczi Szövetség programunkhoz nyújtott támogatását.

                                                     Baloghné Kanyó Mária