Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Rólunk

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Archívum

Naptár

2020 október
k
s
c
p
s
v
h
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events
- - -

Történelmi kirándulás Horvátországban

A Zsigmond Király Általános Iskola Ifjúsági Szervezete április végén, egy háromnapos történelmi túrán vett részt Horvátországban.
A kirándulás a horvát főváros, Zágráb főbb, a magyar történelemmel is kapcsolatos nevezetességeinek a megismerésével – Kaptol domb, Szent István-katedrális, Kőkapu, Szent Márk-templom, Jelasics-tér, Mirogoj temető – kezdődött.
Folytatásként az Isztriai-félszigeten, Pula főbb látnivalói – amfiteátrum, Sergius diadalív, Augustus-templom, velencei erődítmény – szerepeltek a programban, majd Rovinj hangulatos óvárosában a Szent Eufémia-székesegyház megtekintése következett. Az utolsó napon Horvátország egyik legismertebb természeti kincsének a felfedezésére, a Plitvicei-tavak bejárására került sor. A kirándulás Karlovacon, a délszláv polgárháborús emlékparkban ért véget.
A megismert történelmi emlékhelyek, a páratlan természeti szépségek és a közvetlen tengerparti szállás élményei Lovranban, újabb színfolttal gazdagítják az iskolai kirándulás résztvevőit.

Zsigmond Király Általános Iskola Ifjúsági Szervezete
Rákóczi Szövetség