Csodaszarvas tábor 2022

Csodaszarvas tábor 2022 képekben

A Salgótarjáni Tankerületi Központ Csodaszarvas pályázatának köszönhetően a Zsigmond Király Általános Iskolában közel 200 alsó tagozatos gyereknek adódott lehetőség, hogy rengeteg élménnyel, programmal gazdagodva tölthessen el 1-1 hetet június utolsó két hetében, napközis tábor keretében az alap- és kulcskompetenciák nem formális eszközökkel történő fejlesztése érdekében.

A tábor 10 csoportban valósult meg, ahol tanítóink lelkes, odaadó munkájának köszönhetően rengeteg élménnyel, új barátságokkal tértek haza a gyerekek. A csodaszarvas iskolai közösségi program jól kidolgozott módszertanának köszönhetően sok új érdekes, csapatépítő játékban részesülhettek a gyerekek, ami igazi közösséggé kovácsolta össze őket az egy hét tábor alatt.

A tábor programja elsősorban a mozgás, a sport, az egészségre nevelés, a tánc köré épült, ami kiegészült kézműveskedéssel, kreatív foglalkozásokkal, valamint külső programokkal, kirándulással. Felejthetetlen élményt jelentettek a gyerekeknek a meghívott vendégek, előadók által megtartott táncházak, interaktív, mozgásos foglalkozások, elsősegélynyújtó előadások, melyek még tartalmasabbá tették a szabadidő eltöltését.

Egy egynapos kirándulás keretén belül a gyerekek birtokba vehették a domonyvölgyi Lázár Lovaspark szabadtéri játszóterét, meglátogathatták a Lazareum Múzeumot, ahol mozielőadás keretében ismerték meg világbajnok fogathajtóink történetét. Meghívást kaptak a park Lovasszínházi előadására, valamint volt állatsimogatás, szekéren kocsikázás, ötcsillagos éttermi ebéd is. Felejthetetlen élmény volt, hogy Lázár Vilmos világbajnok még autogramot is adott számukra.

A gyerekek beszámolója, szülői visszajelzések méltán bizonyítják a tábor hasznosságát. A sokszínű programok, a jó társaság, a közös élmények bizonyosan örök emlékként maradnak meg a résztvevő tanulókban. Köszönjük a lehetőséget a gyerekek és a résztvevő pedagógusok nevében egyaránt!

                                                                                   Csetneki Ágota intézményvezető-helyettes

Comments are closed.