Kirándulás a Madam Tussauds múzeumban

Május közepén a felső tagozatos diákok egy jutalom kiránduláson vettek részt a budapesti Madam Tussauds viaszmúzeumban. Nagy izgalommal vártuk az utazás napját, kíváncsiak voltunk, mennyire élethűek a szobrok. Még indulás előtt feladatokat kaptunk, amelyeket igyekeztünk elkészíteni a látogatás során, és ezek persze sok vicces percet okoztak nekünk.
A belépésünkkor Bud Spencer fogadott minket. Meg is lepődtünk óriási termetén. Mint megtudtuk, minden híresség magassága, méretei teljesen élethűek, a valóságnak megfelelőek.
A kiállítás termei 51 közismert figurát mutattak be, akik színészek, történelmi személyek, sportolók, egy azonban közös bennük, hogy meghatározó alakok a mai fiatalok életében is. Olyan emberek, akik a közösségi médiában és a tananyagokban is folyamatosan jelen vannak, hol valós, hol valótlan információkkal.
Sok történelmi, irodalmi, politikai, egyházi (Ferenc pápa, Szent István, Mátyás király, Petőfi Sándor, Kossuth Lajos, Széchenyi István, Donald Trump), képző és zeneművészeti (Munkácsy Mihály, Liszt Ferenc), magyar filmtörténeti (Karády Katalin) és sporttörténetti (Puskás Ferenc, Papp László, Hosszú Katinka) személyiséggel találkozhattunk a kiállító termekben.
II. Erzsébet királynővel, mai színészekkel és pop sztárokkal is készíthettünk fotót, kipróbálhattuk a boxgépet, felülhettünk Tom Cruise mögé a motorra, Petőfi Sándor egyedi verset írt nekünk, Munkácsy Mihály pedig lefestett bennünket. A fiúk kedvenc szobája a sportolóké, a lányoké a modellek helyisége volt.
A program befejezéseként ajándékokat vásároltunk és viaszkezet készíttethettünk magunknak. A nap végére mindenki elfáradt, de nagyon jól éreztük magunkat. Szívesen mennénk vissza jövőre is!

Darázs Kornélia, Varga Liza 6.a

-"-