Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Ma a Holnapért Alapítvány 1%

Herkules Diáksport Egyesület

HERKULES DIÁKSPORT EGYESÜLET

Székhelye:
Zsigmond Király Általános IskolaHDSE
3060 Pásztó, Nagymező út 34-36.

A szervezet jogállása:
közhasznú társadalmi szervezet

A szervezet képviselője:
Sipos Péter

A szervezet adószáma:
18637795-1-12

Tevékenységének helye és célcsoportja:
A Zsigmond Király Általános Iskola tanulói, családtagjai.
Tevékenységének köre:

A sportegyesület jelentős szerepet vállal az iskola tanulóinak, valamint azok családtagjainak, barátainak hasznos szabadidejének eltöltésében.

Programjaink széles érdeklődési körnek elégíti ki igényeit. Hét sportág 12 sportcsoportjában sportolhatnak azok a tanulók, akik igénylik a rendszeres testmozgást. Ezek a gyerekek a napi mozgáson túl rendszeres versenyeken is részt vesznek.

Egyesületünk hagyományosan résztvevője a diákolimpiai versenyrendszer atlétikai, torna, kosárlabda, kézilabda, asztalitenisz, tollaslabda, labdarúgás versenyeinek. Több éve a Nemzeti Utánpótlási Intézet labdarúgást és a kézilabda sportágakat segítő és fejlesztő programjának szereplője.

Az egyesület tagjainak az alkalmanként mozgáslehetőséget nyújtó sportesemények szervezésével is igyekszik egyesületünk mozgásra ösztönözni.

Óriási a sikere az évi két alkalommal (szeptember és június) megrendezésre kerülő  „Fut a Suli” utcai futóversenynek. Alkalmanként 5-600 versenyző méretteti meg magát a különböző hosszúságú futótávokon.

Téli időszakban sítáborban ismerkedhetnek meg a síelés szépségével sportolóink és azok vállalkozó kedvű szüleik.

Nyáron, úszótanfolyamon 60-80 gyerek tanulja meg az úszás alapjait.

A sportegyesület éves programjában szereplő gyalogtúrák, kerékpártúrák teszik még színesebbé a sportkínálatot.

Nagyon lényeges szempont az egyesület munkájában, hogy a felkínált sportprogramok minden gyermek számára elérhetővé váljanak. Nyitott és fogadóképes az egyesület az intézmény társulásán kívül eső fiatalok érdeklődésére is.

A sportegyesületnek helyet adó iskola diákjai közül a fele hátrányos helyzetű, ennek további fele halmozottan hátrányos. Ezek figyelembe tartása mellett határozta meg a szervezet közgyűlése a tagdíjrendszerét, sportprogramjainak működését, ezek versenyeztetését, valamint a szabadidős sportprogramok számát és tartalmát.

 

Látva a sportcsoportok magas létszámú látogatottságát, a sportrendezvények sikerét, a Sportegyesület munkájával minden érintett fél elégedett. Ez az elégedettség a partnerszervezeteknél is érezhető – Nógrád megyei Diáksport Szövetség, helyi egyesületek, helyi önkormányzat – hiszen számos programot támogatnak, segítenek.