Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Ma a Holnapért Alapítvány 1%

Rólunk írták

Pásztói Hírlap 

2021. június

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chilei diákok Nógrádban

Pásztói Hírlap 2019. február

 

Pásztói Hírlap 2018. december

NOOL

a Nógrád megyei hírportál

JÁTSZÓTÉR A CÉL  

Jótékonysági céllal báloztak Pásztón

T.-N. O.

Idén is megtartotta a már hagyománynak számító jótékonysági bálját a Zsigmond Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

A rendezvény történetében még sosem volt ennyi érdeklődő, mint legutóbb.

A rendezvényen a diákok is felléptek
Fotó: Ladóczki Balázs / Nógrád Megyei Hírlap

– A támogatások által sok olyan álmot tudtunk megvalósítani, amelyekre egyébként nem lett volna lehetőségünk – mondta Szántó Marianna, az intézmény igazgatója. Hozzátette: az elmúlt évek során a segítségnek köszönhetően egyebek mellett megújultak a közösségi terek és az osztálytermek egy része, játszóudvar létesült a legkisebbek számára, kamerarendszert alakítottak ki az alsó tagozat épületében, valamint az önkormányzat és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával a tornaterem és a főépület vizesblokkja újult meg. Az iskola vezetője kitért arra is, hogy a támogatások által szeretnék tovább folytatni az intézmény eszközeinek és készleteinek a fejlesztését.

A bál bevételéből pedig az alsósok számára játszóteret hoznak létre. A rendezvényen a nyolcadik osztályos tanulók műsorai mellett, a szülők is színpadra léptek.

 

Nógrád Megyei Hírlap

2018. november 8. csütörtök

Nógrádi Hírlap

2018.október

 

Nógrádi Hírlap

2017.október 27. PÉNTEK

Bővebben>>>

Nógrád sportja

  1. SZEPTEMBER 20. SZERDA

Rossz idő ellenére is futott a suli Pásztón

DIÁKSPORT – Fut a Dózsa  [Képgaléria] [Video – a PVTV felvétele]

A 80-as évek elején gondolt egy nagyot az akkor még Dózsa György nevét viselő általános iskola tantestülete, hogy a diákok számára meghirdeti a város utcáin korosztályos futóversenyét. Az eltelt évtizedek iskolai változásait követve, ma is él a rendezvény, sőt az eredeti 300-400 fős részvételi létszám az elmúlt évben már a duplájára nőtt.

A Fut a Dózsa ( sokan még ma is így emlegetik. szerz.) szabadidősportos rendezvény nevét a két korábbi oktatási intézmény Gárdonyi Géza és Dózsa György iskola összevonását követően Fut a Suli elnevezésre változtatták. Pár éve az önkormányzat ezen eseményhez csatolta a városi sportnap lebonyolítását is.

Az esős idő ellenére jóval több mint kétszázan vettek részt az idei Fut a suli rendezvényén

A város legnagyobb létszámot megmozgató sporteseményét, idén majdnem elmosta az eső, ugyanis a kora reggeli gyülekezés ideje alatt az égi áldás nem akart szűnni. Ennek ellenére a mindenre elszánt szervezők elkezdték kijelölni a tervezett futópályák útvonalát, miközben az eső is némiképpen elcsendesedett. Szabó Zsolt igazgatóhelyettes illetve Sípos Péter a Herkules DSE elnöke azon bátor sportemberek (nemhiába, hisz testnevelést is oktatnak. a szerz.) közé tartoznak, akik a rendkívül kellemetlen időjárás ellenére nem mondtak le a Fut a suli lebonyolításáról.

Mivel az előzetesen meghirdetett időpontig kevesen jöttek össze, így facebookon közölték, a futóverseny nem marad el. Kilenc óra előtt pár perccel a gyorshírnek köszönhetően már több mint kétszázan (később 237 futó állt rajthoz. a szerz.) várakoztak az iskola nagyméretű aulájában, hogy részt vegyenek Csépe Klaudia fittnes oktató által tartott bemelegítésen. A szokásokhoz hűen a rendezvényt a legkisebbek az óvodások futásával kezdték.

A gyerekek közül a virgoncabbak mit sem törődve az olykor még szemerkélő esővel, többen már egyedül, többségük viszont még szüleik kíséretében vidáman teljesítették az iskolán belül számukra kijelölt 300 méteres távot. Ezt követően az alsó tagozatos tanulók küzdelmére került sor. Őket az iskola előtti Nagymező utcából rajtoltatta el Tóth Tibor tanár, miközben a futók előtt a kerékpáros felvezető szerepkört Sípos Péter tanár látta el. A tanulók a város utcáin egy 1100 m -es kört leírva rendőrségi, illetve a helyi polgárőrség útvonal biztosítása mellett futották végig. A korábbi hosszabb távot ezúttal a rossz időjárás miatt a szervezők lerövidítették, így a felső tagozatos tanulók, a szülők, nagyszülők 2050 méteres távon dönthették el egymás között az elsőség sorsát. Idén több olyan szülő is volt, közte Gál Róbert, aki a rövidtáv lefutása után a hosszabb távot is teljesítette.

Eredményhirdetéskor a dobogós helyen végzetteknek Szántó Marianna intézményvezető és egyik helyettese Csetneki Ágota illetve Farkas Attila Pásztó város alpolgármestere adta át az érmeket.

A Fut a suli rendezvény állandó velejárója a tombolasorsolás, ahol a szerencsések sportfelszereléseket, tárgyjutalmakat nyerhettek. Idén a fődíjat egy Mountain Bike kerékpárt dr. Menderné Kovács Katalin nyerte.

Érdekesség, hogy az utóbbi évek rendezvényei során harmadik alkalommal került a Mender család birtokába a Fut a suli fődíja.

Eredményhirdetést követően a rossz idő miatt az iskola aulájában folytatódott a nap eseménye a városi sportnap, ahol a Hegeshow csoport látványos akrobatikus kerékpár bemutatóját tekinthették meg részvevők, miközben felnőtteket egészségügyi szűrés, a gyermekeket csillámtetoválási lehetőség a tornateremben pedig egy hatalmas légvár várta. A rendezvény végén az óvoda, a rendező iskola, a Magyar Szentek Általános Iskola és a Pásztói Sakk Egyesület által helyben készített egytál ételeket fogyaszthatták el a részvevők.

A Fut a suli lebonyolítói ezúton szeretnék megköszönni a város önkormányzatának a kiemelt támogatását, a városi rendőrkapitányság, a városi polgárőrség és a szülői munkaközösség segítségét.

Eredmények: óvodás, fiúk: 1. Bogácsi Tamás Százszorszép óvoda  2. Papp Gergő 3. Bago Lőrinc Hétpettyes óvoda, lányok: 1. Verebélyi

A 2. osztályos lányok versenyét Hugyecz Eszter nyerte, Varga Lili és Bogácsi Szonja előtt

Rebeka (Százszorszép óvoda) 2. Tari Csenge 3. Gedeon Anna

2009-ben vagy később született lányok: 1. Hugyecz Eszter 2/c 2. Varga Lili 2/b. 3. Bogácsi Szonja 2/a. fiúk. 1. Papp Szabolcs 2/a. 2. Bagyinszki Zalán 1/c. 3. Markó Tibor (Magyar Szentek Ált. Iskola) 2.o

2007-2008-ban született lányok: 1. Mender Laura 5/c. 2. Mladoniczki Léna 3/a. 3. Hárskúti Zsófia 3/b. fiúk:1.Huszár András 5/a. 2. D. Somogyi Dávid 3/a. 3. Csépe Ádám 5/c.

2005-2006 szül. + 7. oszt. lányok: 1.(abszolút 1.) Nagy Alexandra 6/a 2. Molnár Hanga Anna 5/a 3. Kormos Maja 5/a fiúk: 1. Tari Raul 7/a. 2. Kanyó Gergő 6/c. 3. Káposzta Máté 5. o. (Magyar Szentek Ált. Iskola)

2003-2004 szül lányok: 1. Barcsik Júlia 7/a 2. Kormos Viktória 7/c. 3. Várkonyi Zsófia 7/b. fiúk: 1. Szklenár Kristóf 8/d 2. Herczeg Péter 7/b. 3. Koós Patrik 8/a.

Felnőtt férfiak: 1. Figura Gábor 2. Bognár Attila 3. Hugyecz Zoltán, Nők: 1. dr. Menderné Kovács Katalin, 2. Kormosné Lenner Teréz 3. Bátka Hajnalka

Legnépesebb osztály az alsó tagozatosoknál a 2/a., felsőseknél a 6/c. osztály különdíjazásban részesült.

Forrás: Cz Zentai József,  Fotók: BAZSÓ TAMÁS

 

 

Előre tekint a tankerület

A Salgótarjáni Tankerületi Központ szeptember 7-én tanév indító kerekasztal-beszélgetésen tájékoztatta az érdeklődőket a 2017-2018-as időszak feladatairól. Simon Tibor tankerületi igazgató beszámolt pályázati sikerekről, milliárdos fejlesztések indulásáról, a nyári karbantartási munkákról, s megtudtuk azt is, hogy az intézményvezetők nagyobb szabadságot kapnak a szakmai és a gazdasági döntések meghozatalában is.

Salgótarján. A tankerületi központok 2017. január 1-jétől váltak önállóan gazdálkodó szervezetté, fenntartóvá. Ezzel szorosabbá vált az intézményekkel való együttműködés, az intézményvezetőkkel való napi szintű kommunikáció. Néhány órára csökkentették az átfutási időket, s az információátadás és a visszacsatolás is hatékonyabbá vált. Ettől a naptól kezdve az intézményvezetők önállósága is nagyobb lett a Salgótarjáni Tankerületben. Szélesebb jogosultsági körük van, például önállóan dönthetnek a százezer forint alatti beszerzésekről, s a szakmai kérdéseket is alulról felfelé zajló kommunikációban egyeztetik, vagyis az adott intézmény vezetője terjeszti fel az igényt, a szakmai tervet, a tankerületi igazgató pedig csak mérlegeli, egyezteti, illetve jóváhagyja azt.

Simon Tibor tájékoztatója

A 2017-es évi beiratkozási adatokról megtudtuk, hogy a Salgótarjáni Járásban 723, a bátonyterenyeiben 199, a pásztóiban 376 tanköteles tanuló van. huszonnyolc százalékuk azonban még óvodás maradt, így az iskolát most kezdők száma a Salgótarjáni Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekben a következőképpen alakult: Salgótarjánban 409, Bátonyterenyén 112, Pásztón 196 fő. Vannak, akik a tankerületen kívül lévő nem állami fenntartású iskolába, vagy a szabad iskolaválasztás lehetőségével élve nem a kijelölt iskolába iratkoztak be. Salgótarjánban így tettek 130-an, Bátonyterenyén 42-en, Pásztón szintén 42-en.  Az új tanév tanulói adatai a következők: a Salgótarjáni Tankerületben általános iskolába összesen 7527 gyermek jár, a középiskolai nevelés-oktatásban 9148 fő, a gyógypedagógiai nevelésben pedig 314 fő vesz részt.

A Tankerületi Központ koncepciós gondolkodását bizonyítja, hogy a kormánystratégiával összhangban alakították pályázataikat is. Teljes felújítást, korszerűsítést terveznek több intézményben, amely azt jelenti, hogy több évtizedes lemaradást pótolva, az esélyegyenlőség célja mentén újulnak majd meg iskolák a megyében. Tíz intézményt jelöltek ki erre a célra, s kettőnek már nyertes pályázata van: a pásztói Zsigmond Király Általános Iskolának és a Palotási Általános Iskolának. Előbbi másfél milliárd forintból épül újjá, utóbbira félmilliárd forintot költenek az előttünk álló időszakban.

A résztvevők

Simon Tibor ismertette, hogy ezek mellett három kisebb pályázatuk vár most bírálatra: a félbeszakadt alapfokú képzésüket folytathatnák az ebben érintettek Ecsegen és Etesen iskolánként 38 millió forintos projektből, míg egy tizenöt intézményt magába foglaló, iskolai közösségi program megvalósítására irányuló lehetőségre 145 millió forintot pályáztak meg. Simon Tibor megfogalmazta azt is, hogy a megyei jogú város iskolái most ugyan nem szerepelnek a nagyberuházások között, de tudni kell, hogy a falvak és kisebb városok intézményei az idők során sokkal jobban leamortizálódtak. A nyári időszakban egyébként karbantartásra bő 60 millió forintot fordított a Salgótarjáni Tankerületi Központ, amelyből sok jutott Salgótarjánba is. Szluka Pálné, a Madách Imre Gimnázium intézményvezetője hozzátette: a járókelők lehet, hogy nem látnak semmit, de a falakon belül történtek olyan fejlesztések, amelyek fontosak voltak. A Madách-ban például egy konditermet is kialakítottak az elmúlt hónapokban.

Az előretekintést bizonyítandó Simon Tibor közölte, hogy már a téli időszakra készülnek az intézmények fűtési rendszerének az átvizsgálásával, így ahol szükséges, ott időben el fogják tudni végezni az erre vonatkozó karbantartásokat, esetleges nagyobb beszerezéseket.

Lakatos Kati

 

A képekre kattintva nagyban jelennek meg.

Image0001x Image0004x