Köszönetnyilvánítás

Köszönetnyilvánítás

Rólunk

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Archívum

Naptár

Jutalom Kirándulás az állatkertben

Az idén ősszel is megrendezésre került Pásztón a szüreti felvonulás. Iskolánk több diákja is részt vett ezen a neves eseményen. Többen „jelmezbe” bújva madárijesztőként, szőlőt vivő lányokként, énekelve, sétálva tették  meg az utat. Jutalmul Pásztó város polgármesterétől belépőjegyet kaptak a gyerekek a Gyöngyösi Állatkertbe…. 

Bővebben>>>Hírek>Jutalom Kirándulás az állatkertben

Újabb siker a Zsigmond Király Általános Iskolában

A Bolyai csapatverseny magyar nyelv és irodalom tantárgyból is megrendezése került 2018. november 9-én Salgótarjánban. A megyei fordulón a harmadik évfolyamon 19 csapat, a negyedik évfolyamon pedig 18 csapat mérte össze a tudását. Csapatban dolgozni nehéz, hiszen nemcsak a feladatra kell figyelni, hanem egymásra is.  A pásztói Zsigmondos alsós gyerekeknek mégis sikerült nagyon szép eredményeket elérni,>>>

Bővebben>>>Hírek>Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

Rólunk írták – Nógrád Megyei Hírlap

Rólunk írták – Nógrádi Hírlap-október

   

Őszi barangolás Kárpátalján

Őszi barangolás Kárpátalján

   Október hosszú hétvégéjén iskolánk Ifjúsági Szervezetével, a Rákóczi Szövetség támogatásával az előző évi őszi kirándulásunk folytatásaként ismét Kárpátaljára, Ukrajnába utaztunk.

    A háromnapos külhoni túránk célja az volt, hogy megismerjük Kárpátalján azokat a nevezetes történelmi helyszíneket, ahol eddig még nem jártunk, újabb természeti szépségeket fedezzünk fel, és még mélyebb betekintést nyerjünk az ott élő magyarok hétköznapjaiba.

Bővebben >>>Partnerek>Rákóczi Szövetség>Őszi barangolás Kárpátalján

1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében.

Sohasem felejtjük el a magyar népnek a szabadságáért, de egyben a mi szabadságunkért is hozott áldozatát. A remény sosem hal meg, ha a szabadság szenvedélye fűti.1956-ban a magyar nép rövid 12 napra kivívta saját függetlenségét.

Ezeket a napokat elevenítették fel iskolánk Diákönkormányzatának nyolcadikos tagjai gyertyagyújtással és egy rövid megemlékezéssel. A kivetítőn a korabeli felvételek és fotók hozták vissza a kor hangulatát.

„Magyarország, halld szavunk!
Köszönettel tartozunk.
Minket többé már balsors vagy
Ellenség sem téphet szét.

Magyarország, halld szavunk!
Köszönettel tartozunk.
Hogy tisztább az ég, hogy ránk már
Egy új és szebb jövő hajnala kélt.”

 

                                                                                              ZSKÁI DÖK

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY

“Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”

  1. október 12-én került sor a Bolyai Matematika Csapatversenyre, amelynek területi fordulóját iskolánk rendezte. Intézményünkből 25 csapat, 99 diák vett részt, akik közül nyolc csapatot hívtak meg az ünnepélyes eredményhirdetésre.

A Bolyai Csapatverseny igen rangos a matematika versenyek körében. A versenyen az azonos évfolyamból szerveződő négyfős csapatok vesznek részt, ahol a hangsúly a csapatmunkán van. …

Bővebben>>>Hírek>Bolyai Matematika Csapatverseny

NE GYÚJTSA! GYŰJTSE SZELEKTÍVEN!

A fenti címmel tartott előadást iskolánk felső tagozatosainak október 13-án a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, Csépe Zsolt tűzoltó alezredes úr.

Szemléletes példákkal és kivetítéssel illusztrált bemutatója során felhívta a figyelmet a szabadtéri tűzgyújtás szabályaira, a kéménytüzek veszélyeire és a füstérzékelő életmentő szükségességére. Kitért a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségére, amivel a tanulók is sokat tehetnek a tisztább környezetért.

Köszönjük, hogy a Parancsnok Úr munkájával hozzájárult iskolánk nevelő-oktató tevékenységéhez, tanulóink életre való felkészítéséhez. Fontos információkat adott át az egészségük, testi épségük és környezetük megóvására vonatkozóan.

Szántó Marianna
intézményvezető

Gyertyagyújtás

 Október hatodika 2001. óta hivatalos nemzeti gyásznap. Az 1849-ben ezen a napon kivégzett 13 aradi és két pesti mártír, köztük Batthyány Lajos gróf, Magyarország első miniszterelnöke hősi viselkedésükkel megmutatták, hogyan tudnak a magyar ügyért harcolók méltósággal meghalni. Utolsó perceikkel is a nemzetnek és a világnak mutattak példát a magyar szabadságharcosokról. 

  Iskolánk hagyományaihoz méltó műsorral emlékeztek, s gyújtották meg az emlékezés gyertyáit a 6. c osztály tanulói.

Fut a Suli – Sportnap

Fut a Suli

A Zsigmond Király Általános Iskolában már a 80 – as évektől hagyomány, hogy az ősszel futóversenyt szerveznek az iskola nevelői. A hagyományt folytatva, idén szeptember 8. – án került megrendezésre az utcai futóverseny „Fut a Suli” néven. A programhoz csatlakozott Pásztó Város Önkormányzata, valamint a Diósgyőri Sportegyesület. Így a hagyományos futóverseny mellé számos kiegészítő program is csatlakozott, mint az ugráló vár, arcfestés, labdarúgó torna, az egészségmegőrzéshez kapcsolódó tájékoztató és szűrő programok, valamint ételbemutató és kóstoló.

A verseny reggelén, az iskola udvarán már 7 órától nagy előkészületek folytak a résztvevők fogadására.

Bővebben>>>Hírek>Fut a Suli