Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Ma a Holnapért Alapítvány 1%

Kutatók éjszakája az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Osztályunk tanulói 2023. szeptember 29-én elutaztak Egerbe, hogy részt vegyenek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem által szervezett Kutatók éjszakája elnevezésű programsorozaton.
A rendezvény középpontjában a klímaváltozás hatásai és az ökotudatos életmód szemléltetése állt.
Az egész napos rendezvényen látványos fizikai és kémiai  kísérletek, játékos feladatok, laborbejárások, koncertek vártak minket.
Először az egyetem épületében egy rendhagyó kémia órán vettünk részt, ahol az előre elkészített muffinokat díszítettük fel. A periódusos rendszer elemeinek vegyjelét, rendszámát és tömegszámát rajzoltuk a süteményekre, majd pedig felhelyeztük a periódusos rendszerben elfoglalt helyére. Az óra végére kaptunk egy óriási muffinból készült periódusos rendszer.
A nap további részében, mindannyiunk által nagyon várt program következett.
Az előadók érdekes, látványos és hangos kísérleteken keresztül mutatták az anyagok fizikai és kémiai tulajdonságait. Megtapasztalhattuk miként viselkednek ezek az anyagok, ha kölcsönhatásba lépnek egymással.
Késő este az egyetem főépületében található Varázstorony Élményközpontban szabadszemes és távcsöves megfigyelésen keresztül csodálhattuk a csillagokat, a Szaturnuszt és a Holdat, majd egy planetáriumi előadás során az északi és déli félgömb leglátványosabb csillagképeit.
A hosszú nap után élményekkel gazdagodva tértünk haza Egerből.
Azt hiszem mindannyiunk számára érthetőbb, szerethetőbb lett a két új tantárgy a fizika és a kémia.

Fábián Gréta Virág, 7. c osztály

ÁLLATOK VILÁGNAPJA programjai az alsó tagozaton

Állatvédelemi előadás

Az állatok világnapja alkalmából szeptember 27-én Sápiné Kovács Krisztina főhadnagy asszony tartott kieselőadásokat az állatok védelméről iskolánkban a felső tagozatos gyerekeknek.Felhívta a gyerekek figyelmét arra,hogy csak felelősséggel, gondolkodással és sok szeretettel vállaljanak saját kiskedvencet maguknak. Az állatok védelme nemcsak egy nap,október 1-jén az ő napjukon, hanem egész évben nagyon fontos.

Takarítási világnap

Az ökoiskolai hagyományokat követve intézményünk diákjai egész héten az iskola külső és belső tereinek a rendbetételével és takarításával készültek a szeptember végén tartandó takarítási világnapra. Az osztályfőnökök irányításával végzett munka eredményeként iskolánk megszépült környezettel ünnepelte a világnapot.

Színház a másodikosakkal

A Lázár Ervin Program keretében 2023.09.18-án a második évfolyam tanulói részt vettek a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Ágacska című előadásán. A gyerekek nagy izgalommal várták azt a napot, mert vonattal utazhattak. A mesejáték tetszett a gyerekeknek. Néhány tanulót megkérdeztünk hogyan érezte magát a színházban, az alábbi válaszokat hallhattuk tőlük.

Hogy tetszett a színházlátogatás? – Gyerekszáj: Jó volt, mert vonattal mentünk. Tetszett az előadás is. Kedvencem a béka volt. (Simon 2.a).
Tetszett az Ágacska, nagyon vicces volt, sokat nevettem.(Lili 2.a).
Nekem a kisegér tetszett a legjobban, cuki volt (Janka 2.a).
A béka nevetése nagyon vicces volt (Noel 2.b).
Amikor énekeltek a kacsák az nagyon tetszett (Lacika 2.b)
Az egér vicces volt  ahogyan beszélt (Léna 2.b).
Nagyon jó volt a mese, én pedig kíváncsi voltam ki volt Ágacska (Sári 2.c).
Nagyon vicces volt (Benett 2.c).
Nagyon jól előadták(Milos 2.c).
Mert Dani kacsa nagyon vicces volt, és ő volt a kedvencem (Bendi 2.c).

Judo edzés

Tegyünk együtt az állatokért! ❤

Az Állatok Világnapja (október 4.) alkalmából adománygyűjtési akciót hirdetünk. Ha szereted az állatokat és a szíveden viseled a kis árvák sorsát most lehetőséged van SEGÍTENI. ❤
Tegyünk együtt az állatokért! ❤

MAGYAR NÉPMESE NAPJA – rajzverseny

Szablyavívás bemutató az iskolában

A hungarikumnak számító klasszikus szablyavívással ismerkedtek tanulóink. Megtudtuk, hogy a szablya őseink egyik legjelentősebb fegyvere volt a végvári vitézektől kezdve a bajvívókon és huszárokon keresztül egészen a modernkori sportvívókig. Tanulóink körében nagy sikert aratott a régi magyar harcművészeti bemutató, különösen, hogy a gyakorlatban is kipróbálhatták a gyakorló fegyvereket. 🙂
Hamarosan lehet jelentkezni az edzésekre.

Tudásbajnokság – Elismerő oklevél