Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Pedagógus álláshirdetések

Rólunk

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Archívum

Naptár

Ballagás 2020

Zártkörű ballagás a járvány miatt

Az iskolákkal kapcsolatos nagy horderejű változások kihatottak a ballagási rendezvényekre is. A járvány terjedésének megakadályozására hozott központi intézkedések következtében a hagyományostól eltérő módon, zárt körben, osztályonként rendezte a nyolcadikos búcsúzó diákok ballagási ünnepségét intézményünk, melyre 2020. június 13. szombaton délelőtt került sor szabadtéren, az iskolaudvaron.

A megszokottól eltérően, tanulónként mindössze két hozzátartozó vehetett részt a ballagáson. Az ünneplőbe öltözött ballagó diákok az osztályfőnök vezetésével a búcsúkörre indultak. Ezt követte a rövid búcsúztatás, majd a tanulók elvonultak, hogy családi körben ünnepeljék tovább az általános iskolai évek sikeres lezárását. A helyi polgári védelem segítségével az intézmény gondosan ügyelt a szabályok betartására.

A Zsigmond Király Általános Iskola elnyerte az Ökoiskola címet

A Cím viselésével Hazánk és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítés melletti elköteleződésünket nyilvánítjuk ki.

Az Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen tanulóink számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudunk tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetítik.

Az elismeréshez szívből gratulálok az iskola nevelőtestületének, minden dolgozójának, és kívánom, hogy ökoiskolai tevékenységünk által is gazdagodjon szakmai munkánk, erősödjön intézményünk!

Szántó Marianna
intézményvezető

Nyugdíjas kollégáink több évtizedes kimagasló szakmai életútja példa marad számunkra…

 
A Zsigmond Király Általános Iskola ünnepélyes keretek között búcsúzott a nyugdíjas pedagógus kollégáktól, Dienes Györgyné tanítónőtől, Dombosné Csende Gabriella tanítónőtől, Juhász Kanyó Leila tanítónőtől és Kissné Agócs Mária tanárnőtől.
Szántó Marianna, az intézmény vezetőjeként a nevelőtestület nevében is méltatta a kollégák több évtizedes szakmai életútját, majd átnyújtotta az okleveleket és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket is.
 

Tanév végi tájékoztató

Zeneiskolai beiratkozási információk

Zsigmond Király Általános Iskola Rajeczky Benjamin Alapfokú Művészeti Iskola Tagintézménye

Felvételt hirdet

a 2020/2021-es tanévre  az alábbi tanszakokra:  

Cselló,  Furulya,  Fuvola,  Fagott,  Gitár,  Hegedű,  Klarinét,  Magánének,  Népi ének,  Népi brácsa, Népi bőgő,  Népi hegedű,  Népi furulya,  Oboa,  Szaxofon,  Zongora,  Trombita,  Vadászkürt,  Szintetizátor,Zenei előképző,  Képzőművészet grafika

Bővebben>>>

Egyéni tanulói munkarend

Beiratkozás a 2020-2021. tanévre

FELHÍVÁS BEIRATKOZÁSRA

FELHÍVÁS BEIRATKOZÁSRA

BEIRATKOZÁSI INFORMÁCIÓK

BEIRATKOZÁSI INFORMÁCIÓK

  

Tájékoztató

          

Újra taroltak a Zsigmondosok!

ZRÍNYI ILONA MATEMATIKAVERSENY
MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYHIRDETÉSE

Izgalommal és kíváncsisággal érkeztünk meg a balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskolába a Zrínyi Matematikaverseny megyei eredményhirdetésére.

A díjátadóra 2020.03.06-án 15 órakor került sor….

Bővebben>>>Hírek>>Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

Télűző farsangi mulatság az iskolában

Idén a szülők és a pedagógusok kérésének megfelelően külön napon rendeztük meg az alsó és a felső tagozatosok farsangi bálját. A fellépők ebben a formában sokkal kényelmesebben fértek el az osztálytermekben és láthatóan a szülők is elégedettek voltak a változásokkal. Tovább emelte a résztvevők hangulatát, hogy a nagymamák és az anyukák sok finom süteménnyel gondoskodtak a tánc közben elvesztett kalóriák pótlásáról. 

Az alsós diákok fergeteges báli hangulatot varázsoltak az aulába mindenki nagy örömére. A tanítónők alkotó fantáziája ismét szárnyalt az előadásokon. Volt, aki az ötlet dús jelmezek és koreográfiák megalkotásán túl, még a szülőket is bevonta az osztály fellépésének színesítésébe.

Nagy érdeklődés kísérte iskolánk felső tagozatosainak farsangi bálját is. A rendezvény újdonsága volt a digitális lehetőségek beépítése a produkciókba. Jól szórakoztunk azon az előadáson is, ahol az egyik osztály a Jótékonysági bálon már előadott keringőt pizsamába bújva táncolta el. A koreográfiák és jelmezek az osztályfőnökök és a diákok kreatív közös alkotásaként formálódtak ki. A bál jelmezes diszkóval zárult.

Köszönjük a szülők segítségét, Pásztó Város Önkormányzatának támogatását, az iskolai Diákönkormányzat szervező tevékenységét és a pedagógusok felkészítő munkáját!