Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Rólunk

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Archívum

Naptár

2020 október
k
s
c
p
s
v
h
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events
- - -

Diákolimpia – megyei eredmények

Iskolánk tanulói április hónap végén szép eredményeket értek el a diákolimpia megyei szintű versenyein, atlétika sportágban.
Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mely tanulók értek el dobogós helyezéseket.

 

Bővebben >>>Iskolánkról>Versenyek>Sporteredmények

Tájékoztatás

„HÁTIZSÁKBAN AZ ERDŐ”

Iskolánk 3.a osztálya pályázott és nyert! Irány a természet!
Pályázat témája: Hátizsákban az erdő (kirándulásokhoz, terepi foglalkozásokhoz használható módszertani segédlet: eszközök + foglalkozás tervek)
Pályázat kiírója: Országos Erdészeti Egyesület (OEE)
Pályázók köre: Magyarországon működő alapfokú köznevelési intézmények…..

 

Bővebben>>>ZSKÁI Ökosuli

Beiratkozás a 2022/2023. tanévre

  

Március 15-i ünnepi megemlékezés a Magyar Nemzeti Múzeumban

Március 10-én, iskolánk társadalomtudományi munkaközösségének tagjai és a 7-8. osztályok képviselői Budapesten, az 1848. március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan, a forradalom egyik legendás helyszínén, a Magyar Nemzeti Múzeumban interaktív múzeumi foglalkozás keretében emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről…

 

Bővebben>>>Hírek

A Csodabogarak sikere

Iskolánk  3. c osztályos tanulói nagy sikerrel szerepeltek a Bolyai Természettudományi Csapatverseny Észak-Hunnia / Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú- Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs -Szatmár – Bereg megye  / körzeti fordulóján.
A Csodabogarak csapat a dobogós 3. helyen végzett.
Tagjai: Pisák Hanna Orsolya, Bago Lőrinc, Gyurcsó Benedek és Varga Roland.
A gyermekek felkészülését segítette: Kanyó Éva tanító néni.

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

Iskolánkban már hagyomány, hogy a 3. és 4. osztályos csapatok részt vesznek a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. Sajnos a vírushelyzetre való tekintettel nem tudtunk a megyeszékhelyre elutazni. A verseny  helyileg került megrendezésre. Több csapatunk az előkelő 10 helyezett között szerepelt. Az első 6 csapatot díjazták….

A 4. a osztályból egy csapat 1. helyezett lett.  A 3. osztályból két megosztott 1. helyezés született. A 3.c osztályból még egy 5. helyezés is született….

Bővebben>>>Hírek

„Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás rendezvénysorozat

A Zsigmond Király Általános Iskola tanulói ősszel is rész vettek iskolán kívüli, fenntarthatóságra nevelő foglalkozásokon.

Az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás rendezvénysorozatához kapcsolódó vidéki ismeretterjesztő programokhoz, mint Ökoiskola kapcsolódtunk. Ezen időszak alatt két különböző múzeumba jutott el 1007 diák. A rejtelmes rengeteg-erdőmentő küldetés című kiállításnak és kalandjátéknak a Magyar Mezőgazdasági Múzeum adott otthont….

Bővebben>>> ZSKÁI Ökosuli

2021-2022. tanév járványügyi eljárásrend

Martinstag

     Az iskolánkban november 2. hetében, a német nyelvi óráinkon Márton nap alkalmából felelevenítettük a Szent Márton püspök emlékét őrző legendákat és szokásokat.

     Alsó tagozaton a tanulók megismerkedtek Szent Márton történetével, amelyet -jó kedvvel- el is játszottak osztálykereten belül. Márton-napi dalokat tanultak német nyelven, valamint lámpásokat, libákat alkottak az órákon. A saját készítésű lámpásaikkal egy kisebb sétára is elmentek, így a lámpás felvonulást is megtapasztalhatták.

Bővebben>>>Hírek