Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Rólunk

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Archívum

Naptár

2020 október
k
s
c
p
s
v
h
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events
- - -

Martinstag

     Az iskolánkban november 2. hetében, a német nyelvi óráinkon Márton nap alkalmából felelevenítettük a Szent Márton püspök emlékét őrző legendákat és szokásokat.

     Alsó tagozaton a tanulók megismerkedtek Szent Márton történetével, amelyet -jó kedvvel- el is játszottak osztálykereten belül. Márton-napi dalokat tanultak német nyelven, valamint lámpásokat, libákat alkottak az órákon. A saját készítésű lámpásaikkal egy kisebb sétára is elmentek, így a lámpás felvonulást is megtapasztalhatták.

Bővebben>>>Hírek

A só –Vándorbatyu irodalomóra a 2.a osztállyal

Vándorbatyu-Rendhagyó irodalomórán vettünk részt a 2.a osztállyal a pásztói Városi Könyvtárban október 1-jén. Anett néni nagy szeretettel fogadott minket a könyvtárban, körbe nézhettünk a gyermek részlegen, majd elkalauzolt minket a felnőtt részlegre is. Ezután kezdődött a „nagy feladat”, először kialakítottuk a csoportokat, mindenki választott egy nevet Anett néni segített egy picit ebben is….

Bővebben>>>Hírek

Benedek Elek Mesemondó Verseny

A Magyar Népmese Napja alkalmából, a pásztói Művelődési Központban 2021. szeptember 30-án Benedek Elek városi Mesemondó Versenyen vehettek részt az alsó tagozatos gyermekek. A versenyen 21 másodikos, és 19 harmadik-negyedikes kis diáktól hallhattunk szebbnél szebb meséket….

Bővebben>>>Hírek

„100 éve elszakított kincseink”

  Az előző tanévben iskolánk társadalomtudományi munkaközössége a felsőbb évfolyamok számára a nemzeti összetartozás éve alkalmából a „100 éve elszakított kincseink a történelmi Magyarország területéről” címmel  történelmi pályázatot hirdetett meg. A már korábban elkészített munkák értékelésére az október 23-ai nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan került sor. A legszebb és legtartalmasabb pályamunkák készítőinek gratulálunk!       

                             Fekete Kitti 8.b                 I. helyezés
                             Szegi-Mikula Réka 7.c     II. helyezés 
                             Székely Inez  8.a               III. helyezés 

Társadalomtudományi munkaközösség

Bolyai Matematika Csapatverseny információk

TANÍTÁSI SZÜNET AZ 1-4. ÉVFOLYAMOS TANULÓKNAK

12 év feletti tanulók oltása…

X. Mátrai Erdészeti Nyílt Nap

Ökoiskola programunk Mátrafüreden

2021 szeptember 2-án az Egererdő Zrt. az Északi ASZC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium parkjában tartotta meg a X. Mátrai Erdészeti Nyílt Napot.
A Zsigmond Király Általános Iskolából több osztály is felfedezhette az erdész szakma sokszínű világát. A park területén található standoknál erdészeti szakemberek közérthető módon mutatták be az erdei élővilágot, az erdész sokrétű munkáját és az Egererdő Zrt. tevékenységét. Diákjaink kipróbálhatták az erdei munkák során használt eszközöket, megfigyelhették az íjas vadászatot, megnézhették a vadászkutyák munkáját, játékosan megismerkedhettek az erdei fajok tulajdonságaival és megkóstolhatták, hogy mi mindent készíthetünk a növények egyéb részeiből.

Tanévkezdési tájékoztató