Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Rólunk

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Archívum

Matematika tehetséggondozás

Iskolabüfé pályázat

Cserkészévnyitó

Iskolai edzések, házibajnokságok

Judo edzés

Becsengettek

Jó volt látni újra az ünneplőbe öltözött kis diákokat. Tanévnyitó ünnepélyünket az aulában kellett tartani az eső miatt, így azonban sajnos csak az első évfolyamosok és szüleik lehettek jelen a rendezvényen. Tájékoztatásul néhány gondolat a tanévnyitón elhangzottakból…

Idén több mint 600 tanuló, köztük 63 első osztályos kezdi meg a Zsigmond Király Általános Iskolában a tanulmányait. Az iskolakezdést megkönnyíti Pásztó város ajándéka, az a tanszercsomag, amit Bodrogi István alpolgármester úr adott át minden kis elsősnek…

 

 

Bővebben>>>Hírek

Értesítés tanszercsomagokról

Tankönyvosztás

Iskolabüfé pályázat

Csodaszarvas tábor 2022

Csodaszarvas tábor 2022 képekben

A Salgótarjáni Tankerületi Központ Csodaszarvas pályázatának köszönhetően a Zsigmond Király Általános Iskolában közel 200 alsó tagozatos gyereknek adódott lehetőség, hogy rengeteg élménnyel, programmal gazdagodva tölthessen el 1-1 hetet június utolsó két hetében, napközis tábor keretében az alap- és kulcskompetenciák nem formális eszközökkel történő fejlesztése érdekében.

A tábor 10 csoportban valósult meg, ahol tanítóink lelkes, odaadó munkájának köszönhetően rengeteg élménnyel, új barátságokkal tértek haza a gyerekek. A csodaszarvas iskolai közösségi program jól kidolgozott módszertanának köszönhetően sok új érdekes, csapatépítő játékban részesülhettek a gyerekek, ami igazi közösséggé kovácsolta össze őket az egy hét tábor alatt.

A tábor programja elsősorban a mozgás, a sport, az egészségre nevelés, a tánc köré épült, ami kiegészült kézműveskedéssel, kreatív foglalkozásokkal, valamint külső programokkal, kirándulással. Felejthetetlen élményt jelentettek a gyerekeknek a meghívott vendégek, előadók által megtartott táncházak, interaktív, mozgásos foglalkozások, elsősegélynyújtó előadások, melyek még tartalmasabbá tették a szabadidő eltöltését.

Egy egynapos kirándulás keretén belül a gyerekek birtokba vehették a domonyvölgyi Lázár Lovaspark szabadtéri játszóterét, meglátogathatták a Lazareum Múzeumot, ahol mozielőadás keretében ismerték meg világbajnok fogathajtóink történetét. Meghívást kaptak a park Lovasszínházi előadására, valamint volt állatsimogatás, szekéren kocsikázás, ötcsillagos éttermi ebéd is. Felejthetetlen élmény volt, hogy Lázár Vilmos világbajnok még autogramot is adott számukra.

A gyerekek beszámolója, szülői visszajelzések méltán bizonyítják a tábor hasznosságát. A sokszínű programok, a jó társaság, a közös élmények bizonyosan örök emlékként maradnak meg a résztvevő tanulókban. Köszönjük a lehetőséget a gyerekek és a résztvevő pedagógusok nevében egyaránt!

                                                                                   Csetneki Ágota intézményvezető-helyettes