Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Ma a Holnapért Alapítvány 1%

A CSODABOGARAK fantasztikus sikere

A péntek 13. szerencsét hozott a 4. c osztály csapatának a Bolyai Természettudományi Csapatversenyen.
A Hunnia-észak körzetében, ahol Nógrád, Heves,Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye tanulói mérték össze tudásukat, sikerült a dobogó legmagasabb fokára jutni. Első helyezettként a csapat képviseli iskolánkat az országos döntőben.
A csapat tagjai: Bago Lőrinc, Nagy Zdenka, Pisák Hanna Orsolya, Varga Roland
A gyermekek felkészülését segítette: Kanyó Éva tanító néni

Gratulálunk a szép eredményhez! Irány a döntő! Sok sikert!

Karácsony 2022

„Legszebb ünnep a karácsony,
olyan, mint egy tündérálom.
Szép, ragyogó karácsonyfa,
minden jóval meg van rakva.”

December a várakozás hava az iskolás gyermekek életében is. Több éves kihagyást követően ismét méltó módon emlékeztek meg a negyedik osztályos tanulóink az év legszebb, legmeghittebb ünnepéről, a karácsonyról.
December 16-án egy varázslatos mesét,  A kis hótündér történetét elevenítették meg a gyerekek.
Az előadás során Jégország fagyos világába, a Hókirálynő és megannyi hótündér birodalmába csöppenhettünk. A fehér ruhácskákban táncoló hópelyhek vidám táncot lejtettek a téli utcákon….

Bővebben>>>Hírek

Fényt hozó percek az alsó tagozaton

December 13-án, Szent Luca napján odaadó lelkesedéssel készült az alsó tagozat, hogy elhozza az örömöt és a megnyugvást mindenki szívébe. Mint ahogy a rendezvényünk is sugallja, ebben az adventi időszakban mi is e fényt hozó percekkel készítjük fel szívünket és lelkünket a karácsonyra. Szent Luca nevét – számos szokás és hiedelem mellett – példamutató és alázatos élete folytán a fény (lux) szóval is kapcsolatba hozták, számos helyen így is nevezik „a fényt hozó”.

Az iskola udvarán felsorakozó alsós diákok „Szép Tündérország támad fel szívünkben ilyenkor decemberben” megható közös éneke nyitotta meg ünnepünket. Az intézményvezető-helyettes asszony ünnepi gondolatai után, a második évfolyamos kisdiákok fényt és csillogást varázsoltak elénk, majd előadásuk végén meggyújtottuk adventi koszorúnkon a harmadik gyertyát, az öröm jelképét. Műsorunk zárásaként Kotlár-Szabó Viktória ünnepi dalcsokra igazi karácsonyi hangulatot teremtett iskolánkban.

Nagyon köszönjük a szülők, nagyszülők lelkes támogatását, hiszen a sütivásáron szebbnél szebb sütemények közül lehetett válogatni az egybegyűlteknek egy forró tea és forralt bor kíséretében.

A hideg, fagyos idő ellenére sokan ellátogattak iskolánkba. Bízunk benne, hogy ezzel a hagyományteremtő Luca napi rendezvénnyel megnyitottuk szívünket és lelkünket, felkészülvén a szeretet ünnepére, a karácsonyra.

Az odaadó szülői segítség mellett, kiemelt támogatóink voltak:

  • Fifi Zöldség, Gyümölcs
  • Gál-Géczi Nikoletta – Széles Pékség
  • Czövi Plusz Kft. – Czövekné Ozoróczki Zsuzsanna
  • Poczak Pékség
  • Káposzta Csaba képviselő
  • EGLO Magyarország Kft. – Sulyok Krisztina
  • Pont Market Bt. – Antal Gábor
  • Kotlár-Szabó Viktória
  • Aigner Bernadett
  • Makáné Vizi Henrietta

Karácsonyi előadás – A kis hótündér

Adventi gyertyagyújtás

Iskolánk felső tagozatán már hosszú évek óta hagyomány, hogy december első péntekén jelképesen meggyújtjuk az adventi gyertyákat.

December 2-án pénteken a Diákönkormányzat szervezésében iskolánk tanulói adtak egy rövid kis műsort, melyben Gubola Natália, Juhász Veronika, Mladoniczki Léna és Patriskov Lea Léna 8.a osztályos tanulók versekkel, az ötödik osztályosokból alakult énekkar pedig dalokkal köszöntötte az adventi időszak kezdetét, ünnepi hangulatot varázsolva ezzel iskolánk aulájába.

DÖK

 

Országos írásbeli döntőbe jutottak tanítványaink!

 

Megrendezésre került 2022. november 11-én a
Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny (3-8. osztály) megyei/körzeti fordulója.

Nagyon szép eredmények születtek.
Az első három helyezett csapat megmérettetheti magát az országos verseny írásbeli fordulóján…

Bővebben>>>Hírek

Országos döntőben a 4. c osztály csapata

Hatalmas sikert arattak tanítványaink a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei döntőjében. A 4. c osztály csapata immár második alkalommal a dobogós 1. helyen végzett. Ez az eredmény lehetőséget adott számukra, hogy országos döntőbe jussanak. 2022. november 25-én megrendezett versenyen, a résztvevő 80 csapat közül diákjaink igen magas pontszámmal, az előkelő 13. helyezést érték el. Büszkék vagyunk rájuk, hogy iskolánk hírnevét öregbítik.

A csapat tagjai: Bago Lőrinc, Boros Linett, Nagy Zdenka, Pisák Hanna Orsolya

A felkészülésüket segítette: Kanyó Éva

Idén a 3.c is megméretteti magát

Nemrégiben érkezett egy pályázati felhívás melyben egy új játékcsaládot, a Plus-Plus-t forgalmazó cég (Modell & Hobby Kft. – Játéknet.hu) a nevező osztályoknak egy bemutató csomagot küldött, melyekből olyan alkotásokat kellett építeni a gyerekeknek, amellyel megmutathatják, hogy szerintük hogyan lehetne jobb hellyé tenni a világot. 

A pályázat során készíteni kellett egy max. 30 mp-es videót, melyben a gyerekek a saját maguk által épített dolgokkal bemutatják, hogy mit tudnának tenni azért, hogy a világ jobb hellyé válhasson.
Nagyon örültek ennek a játéknak, melyet először közösen megismertünk és csodálatos alkotásokat készítettünk belőle.
A videót a JátékNet Facebook oldalán tették közzé, melyre november 25-től december 4-ig lehet leadni a szavazatokat. 
A legtöbb szavazatot begyűjtő osztály egy 50.000 Ft-os, a második helyezett egy 25.000 Ft-os, a harmadik helyezett pedig egy 10.000 Ft-os ajándékutalványt nyer. 
A zsűri által a legötletesebbnek tartott videót készítő csapat egy különdíjat is kap, ami egy Plus-Plus Megadoboz lesz.
Reméljük, hogy a videónk sok ember tetszését elnyeri, és azok között lehetünk majd, akik megkaphatják valamelyik díjat. 
Nézzétek meg kisfilmet, és ha elnyerte a tetszéseteket, kérünk Titeket, hogy szavazzatok a 3.c osztályra! 

https://www.facebook.com/watch/?v=532366365149607

Az EPSON kiírt pályázatán ismét szerencsét próbál a négy bé!

“Azért hirdettük meg idén is kreatív pályázatunkat általános- és középiskolások részére, ahol a pályázati művekkel azt mutathatják be a diákok, miként spóroljunk az energiával, hogyan csökkentsük az iskolában az energiafelhasználást, hogyan tegyük fenntarthatóvá a sulit és zöldebbé az osztálytermeket. A pályázatra rajzzal, képregénnyel, vagy akár mobiltelefonnal készített kisfilmmel is lehet nevezni.”-állt a levélben……

Bővebben>>>Hírek

Újra pályázunk!A 4. a osztály ismét szerencsét próbál!

Az EPSON Zöld Suli pályázatára készült kisfilmünk után, egy új dán játékcsalád a Plus-Plus és az e játékot forgalmazó Modell & Hobby Kft. (Játéknet.hu) által kiírt pályázatra készítettük el 40 másodperces  Szemétszedés a tengerparton című kisfilmünket.

A pályázat témája: „Hogyan alakítanátok át mostani világunkat, hogy jobb hely legyen úgy az emberek, mint minden élőlény számára?”

Bővebben>>>Hírek