Elektronikus ügyintézés - nyitólap

Pedagógus álláshirdetések

Rólunk

Pedagógiai munkánk alapja a humánum, az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség, a kreativitás
és a nyitottság.

Szemléletünkben és tevékenységi rendszereinkben a gyermekközpontúság
a meghatározó. A tanulók képességeinek megfelelő legjobb eredmény elérésére, az egyéni bánásmód fejlesztésére törekszünk.

Az iskolából kikerülő tanulók szociálisan fejlett, edzett, egészséges, jó kommunikációs készséggel rendelkező fiatalok legyenek.

Szeretnénk megőrizni iskolánk kulturált környezetét és jól felszereltségét.

Archívum

Naptár

Rendkívüli tanítási szünet az alsó tagozaton

Október 6-i megemlékezés

 

 

Tájékoztató a kikérőkről

Alapkőletétel a Zsigmond Király Általános Iskolában

“Fontos nap jött el a pásztói általános iskola életében, hiszen szerdán letették annak a beruházásnak az alapkövét, amely során kívül-belül teljes egészében megújul majd az intézmény elősegítve ezzel a minőségi oktatást. …

Közel másfél milliárd forintos beruházás kezdődött el a településen található Zsigmond Király Általános Iskolában, amelynek szerdán volt az alapkőletétele. Az ünnepélyes rendezvényen Simon Tibor, Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója úgy fogalmazott, hogy mérföldkőhöz érkezett a város, hiszen 2017-ben indították el a pályázatot, amely sikeres elbírálásban részesült és most elindulhat a fejlesztés. …”

Bővebben>>> Hírek>Alapkőletétel a Zsigmond Király Általános Iskolában

 

Tájékoztató

Fut a Suli 2020

Fut a Suli 2020
SPORTNAP

A Zsigmond Király Általános Iskolában már a 80 – as évektől hagyomány, hogy az ősszel futóversenyt szerveznek az iskola nevelői. A hagyományt folytatva, szeptember 2–án került megrendezésre az utcai futóversen,y „Fut a Suli” néven. A verseny helyszíne idén a városi strand és az azt körülvevő utcák voltak. A járványra való tekintettel, ez alkalommal a város sportnapi rendezvényei nem lettek megrendezve.

Bővebben>>> Hírek>Fut a Suli 2020

 

Tanévkezdés – Tankönyvosztás

tanévkezdés

   

Ballagás 2020

Zártkörű ballagás a járvány miatt

Az iskolákkal kapcsolatos nagy horderejű változások kihatottak a ballagási rendezvényekre is. A járvány terjedésének megakadályozására hozott központi intézkedések következtében a hagyományostól eltérő módon, zárt körben, osztályonként rendezte a nyolcadikos búcsúzó diákok ballagási ünnepségét intézményünk, melyre 2020. június 13. szombaton délelőtt került sor szabadtéren, az iskolaudvaron.

A megszokottól eltérően, tanulónként mindössze két hozzátartozó vehetett részt a ballagáson. Az ünneplőbe öltözött ballagó diákok az osztályfőnök vezetésével a búcsúkörre indultak. Ezt követte a rövid búcsúztatás, majd a tanulók elvonultak, hogy családi körben ünnepeljék tovább az általános iskolai évek sikeres lezárását. A helyi polgári védelem segítségével az intézmény gondosan ügyelt a szabályok betartására.

A Zsigmond Király Általános Iskola elnyerte az Ökoiskola címet

A Cím viselésével Hazánk és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítés melletti elköteleződésünket nyilvánítjuk ki.

Az Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen tanulóink számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudunk tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetítik.

Az elismeréshez szívből gratulálok az iskola nevelőtestületének, minden dolgozójának, és kívánom, hogy ökoiskolai tevékenységünk által is gazdagodjon szakmai munkánk, erősödjön intézményünk!

Szántó Marianna
intézményvezető