Napközis foglalkozások

Tisztelt Szülők!

Új, csoportos foglalkozás indul a napköziben, amely egyedülálló és kiemelkedő kezdeményezés a gyermekek fejlesztésének területén. A foglalkozások a bábkészítésen és bábjátszáson keresztül a személyiség komplex fejlesztésére irányulnak.  A foglalkozások a lappangó /meglévő gyermeki képességek, készségek felszínre hozásának/  fejlesztésének átfogó, kreatív útvonalát kínálják a szülők számára.

A bábkészítésen keresztül a gyermekeknek lehetőségük van érzelmeik megismerésére, feltárására, szabad kifejezésére.
A bábkészítő foglalkozások a gyermekek önkifejezése köré épülnek, miközben a közösségi élmény új tapasztalataival is megajándékozzák őket. A bábkészítés, a játékos, vetélkedős ügyességi feladatok igazi élményt és örömteli hangulatot biztosítanak a foglalkozások alatt.

Pedagógusként magam is fontos területnek tartom, a gyermekek szabad önkifejezését, érzelmi fejlesztését, a kreativitás és az általa megtapasztalt öröm élményének átélését, továbbadását.

A foglakozásokat Váczi Tünde vezeti, -a Teleki könyvtár igazgatója-, aki régóta foglalkozik fejlesztéssel, fejlesztő tornával, gyermek masszázzsal, ifjúsági jógával. Csecsemő és kisgyermek nevelőként pedig pedagógiával.
A bábkészítő foglakozás a Teleki könyvtár támogatásával valósult meg, egy országos kezdeményezés, a Magyar Művelődési Intézet pályázatának részeként. Nógrád megyéből egyedül Pásztó vesz részt a pályázatban!
Tünde célja, – a gyermekek átfogó személyiségfejlesztése mellett – a közösség teremtés, építés, jelen esetben egy állandó bábcsoport megteremtése Pásztón.
A gyerekek a foglalkozás végén (májusban) részt vesznek a Veszprémben megrendezésre kerülő négy napos Bűvös Bábos fesztiválon. Ez egy amatőr nemzetközi fesztivál, ahol a bábcsoportok élőben, valódi színpadon is bemutatkoznak, közönség előtt.

Jakubovics Judit (pedagógus, drámapedagógus , bábszínész, a Príma díjas KIVISZI Színházi Műhely művészeti vezetője, A Boróka Bábszínház vezetője és bábszínésze) a Bűvös Bábos Fesztivál Nógrád megyei mentora.

A foglalkozások minden hétfőn 14.00-tól indulnak a napköziben!

 

Szeretettel várunk minden jelentkezőt!

Comments are closed.