Energiatakarékossági világnap  2023.03.06.

Iskolánkban az elmúlt héten az energiatakarékossági világnap alkalmából a tanórákon felhívtuk tanulóink figyelmét arra, hogy az energiával spórolni kell!

Technika és életvitel tanórákon a gyerekek videót néztek meg ezzel a témával kapcsolatban, ami energiatakarékossági ötleteket adott számukra.

Az aulát Etika órákon készített izzósorral díszítettük, villanykörtékben jelenítettük meg az energiatakarékos illetve energiapazarló mindennapi szokásainkat. Figyelemfelkeltő plakátokkal szintén nyomatékosítottuk az energiatakarékosság rendkívüli fontosságát tanulóink számára.

 A programot 2023.03.09-én a Gördülő Energia nevű országjáró ’’fizika-show’’ másfél órás előadása zárta. A foglalkozást Tóth Pál matematika–fizika szakos tanár úr tartotta, aki Szentendréről érkezett hozzánk. Vendégünk kísérletekkel tűzdelt előadása során Tesla gitárján AC/DC stílusban szólózott, emberi hangokat változtatott meg hélium és kén-hexafluorid segítségével, tűzfelhőt varázsolt virágspórákból, valamint látványos jelenségeket mutatott be folyékony nitrogén felhasználásával a felső tagozat tanulóinak a tornateremben, amelyek segítettek jobban megérteni a fizika alapjait, és a környezettudatos energiafogyasztásra is felhívták a figyelmet, amit ezúton is köszönünk neki!

-"-