Márton-napi vigadalom

A Márton-napi vigadalom programsorozat keretén belül az alsó tagozatos tanulók megismerkedtek Szent Márton történetével, jócselekedeteivel, amit a gyerekek el is játszottak német órákon. Az iskola sportpályáján libás váltóversenyben megmérettette magát az első 4 évfolyam. Különböző ügyességi feladatokkal kellett eljutni a kihelyezett libákig (pl. tojásterelés floorball ütővel, Etesd meg a libát morzsolt kukoricával stb.). A leggyorsabb osztályok jutalomban részesültek.

A tanórákon libás alkotások készültek, amelyek az iskola ablakait és a tantermek ablakpárkányait, faliújságait díszítik.  Az Őszkóstoló programunk alatt rengeteg féle almás, diós, sütőtökös süteményt kóstolhattak meg a gyerekek – köszönjük a segítségét a szülőknek, nagyszülőknek.

Az őszi vigadalom egy fergeteges Márton napi lámpás felvonulással zárult péntek este, ahová iskolánk tanulói és kísérőik ötletes lámpásokkal meneteltek városunk utcáin. Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de szemerkélő esőben is jól érezte magát mindenki. Az úti cél a Varázsvölgy volt, ahol ízletes forró csokival és kürtőskaláccsal várták a gyerekeket. A felvonulás Elvira néni vezetésével libás táncházzal zárult.

Köszönjük, hogy ilyen sokan részt vettek a rendezvényünkön!

-"-